forestshuttle_inbetween20220202123536.webp

Elektrische raamdecoratie - Smart thinking Watson!

Voor welke raambekleding je ook kiest, automatische bediening topt het plaatje af. Qua gebruiksgemak - uiteraard… Maar ook als het gaat om de luxe die dit uitstraalt. ‘Klap eens in je handjes’ - blij blij blij!

Slimme raambekleding of gordijnrails?

Laat bij je bij ons adviseren!

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat is elektrische raamdecoratie? Dat is een breed begrip voor alle automatisch bedienbare raambekleding, en wordt daarom ook wel samengevat onder de noemer ‘Smart home’ of slimme thuis oplossingen.

Vrijwel elke vorm van raambekleding kan elektrisch bedienbaar geleverd worden. En soms is het ook mogelijk om bestaande raambekleding te voorzien van automatische bediening. 
Welke raamdecoratie kan elektrisch bediend worden?

Als gezegd kan echt bijna alles dat voor het raam hangt elektrisch bediend worden. Onder voorbehoud van ‘zware’ raambekleding zoals grote pakketten houten jaloezieën bijvoorbeeld. Maar daarover krijg je in de winkel natuurlijk advies op maat.

De volgende raambekleding komt voor elektrische bediening in aanmerking:
- alle soorten gordijnen (de rails);
- rolgordijn;
- duo rolgordijn, multishade of Luxaflex® Twist® rolgordijn;
- dupligordijn; 
- plisségordijn;
- vouwgordijnen;
- lamellen;
- shutters;
- jaloezieën, houten, kunststof of aluminium. 
 
Welke soorten elektrische raambekleding zijn er?
Om eerst even verwarring te voorkomen: alle elektrische systemen kunnen op afstand bediend worden. Hetzij met een afstandsbediening, hetzij met je telefoon of tablet, en vaak ook nog via spraak, of handen klappen. (Dat verschilt per merk en per systeem.)

Máár, er is wel een verschil tussen een elektrisch bedraad systeem, en een draadloos geïnstalleerd systeem. We leggen dat verschil hier graag uit.

Draadloos geïnstalleerde elektrische raamdecoratie
Deze vorm werkt met behulp van een accu motor (ofwel een oplaadbare batterij). Die hoef je slechts een paar keer per jaar op te laden (dit hangt ook af van de grootte van je raampartij en hoe intensief je hem gebruikt). Grote voordelen: 
- Geen elektra nodig op de plek van het raam;
- Geen snoeren hoeven wegwerken;
- Eenvoudig te integreren in bestaande raambekleding;
- Eenvoudige installatie;
- Bediening met afstandsbediening, via smartphone, tablet (ook vanaf je vakantieadres dus) of met spraak/ handen klappen. Wifi vereist overigens voor deze oplossing.

Bedrade (of bekabelde) elektrische raamdecoratie
Deze vorm van automatische raambekleding wordt direct aangesloten op je elektra. De kabels worden netjes weggewerkt. Dit gebeurt meestal met kabelgoten, maar kan ook met een koof of in de muur (bij nieuwbouw wordt dit vaak gedaan).
Grote voordelen:
- geschikt voor grote raampartijen;
- kan ook met een wandschakelaar bediend worden;
- hoeft nooit opgeladen te worden;
- geen grote ‘bak’ zichtbaar, subtiel geïntegreerd in raambekleding;
- permanente oplossing en lange levensduur;
- raamdecoratie kan makkelijk vervangen worden terwijl het systeem in tact blijft;
- bediening via afstandsbediening, smartphone, tablet of met spraak/ handen klappen.

Wat kost elektrische raambekleding?
Dit is ongeveer zoiets als vragen ‘wat kost een auto’. Dat hangt namelijk van veel factoren af. Welke soort raamdecoratie je kiest (door prijsverschillen binnen het segment). En van het soort bediening dat je kiest. Daarnaast is de grootte van je raam/ramen, uiteraard een bepalende factor, maar ook de zwaarte van het gekozen materiaal. (Lichte raambekleding heeft minder ‘power’ nodig dan zware.)

Een gemiddelde indicatie qua prijs voor een raam van 100 x 150 cm., kan variëren tussen €50,- en €300,-. Dat prijsverschil zit hem in alle bovengenoemde factoren. Zo kan een rolgordijn met accu motor een mooie en goedkope elektrische optie zijn. Ga je liever all in, met je ‘007 Home’, dan kom je hoogstwaarschijnlijk uit bij elektrisch bedienbare shutters, bekabeld aangedreven. Als dit allemaal wat te vaag is voor je, neem als vuistregel een bedrag van tussen de honderd en tweehonderd Euro per strekkende meter. Maar natuurlijk kom je het beste naar de winkel voor een offerte of prijs op maat!

*Laat gratis een berekening maken van jouw ramen en wensen.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
gesloten
09:30
09:30
09:30
09:30
09:30
gesloten

17:30
17:30
17:30
17:30
17:00

Jouw Decokay